Dieta
Menu dieta pudełkowa

Menu 20.11-25.11.2017r.

Poniedziałek
Śniadanie: Jaglanka z płatków jaglanych, Mus truskawkowy, Płatki migdałowe
II Śniadanie: Pieczona marchewka z masłem orzechowym i czarnym sezamem, Roszponka, grzanki
Obiad: Orkiszotto z dynią i jarmużem, Pierś kurczaka
Podwieczorek: Cząstki nektarynki, winogrono czerwone, orzechy nerkowca, Jogurt grecki
Kolacja: Zupa porowo – ziemniaczana z łososiem wędzonym

Wtorek
Śniadanie: Papryka zapiekana z jajkiem i tymiankiem
II Śniadanie: Sałatka z dynią, burakiem , kiełkami rzodkiewki i granatem
Obiad: Schab gotowany, sos pomidorowo – koperkowy
Podwieczorek: Baton z płatków osianych, malin i orzechów pinii
Kolacja: Warzywne chili z batatami, natka pietruszki, Kasza kuskus

Środa
Śniadanie: Grillowany ser kozi z dressingiem żurawinowym
II Śniadanie: Budyń czekoladowy, Miks czerwonych owoców
Obiad: Kurczak w marynacie jogurtowej z piekarnika , us kus, miks sałat
Podwieczorek: Sałatka z soczewicy z cytrusami
Kolacja: Krem z gruszki i pietruszki

Czwartek
Śniadanie: Tortilla razowa z serkiem bieluch , wędliną drobiową i świeżymi warzywami
II Śniadanie: Pudding z kaszy jaglanej z jabłkiem i cynamonem
Obiad: Kasza bulgur, Brokuły, Indyk grillowany
Podwieczorek: Babeczki twarogowe
Kolacja: Pieczone warzywa podane z humusem i salsą pomidorową

Piątek
Śniadanie: Serek ziarnisty z melonem, Granola
II Śniadanie: Sałatka capresse
Obiad: Dorsz w kremowym sosie z suszonymi pomidorami
Podwieczorek: Smoothie malinowe
Kolacja: Sałatka z komosą i papryką

Sobota
Śniadanie: Sałatka z serem korycińskim i czarnuszką
II Śniadanie: Chlebek bananowy, jogurt bałkański, owoce
Obiad: Pulpety drobiowe, Makaron razowy, Buraki z jabłkiem
Podwieczorek: Gruszka zapiekana z orzechami włoskimi, serem lazur, Rukola
Kolacja: Krem pomidorowo selerowy z ciecierzycą i Pesto

 

 

 

 

 

Dieta
Wege

Menu 20.11-25.11.2017r.

Poniedziałek
Śniadanie: Jaglanka z płatków jaglanych, Mus truskawkowy, Płatki migdałowe
II Śniadanie: Pieczona marchewka z masłem orzechowym i czarnym sezamem
Obiad: Orkiszotto z dynią i jarmużem
Podwieczorek: Cząstki nektarynki, winogrono czerwone, orzechy nerkowca, Jogurt grecki
Kolacja: Zupa porowo – ziemniaczana z łososiem wędzonym

Wtorek
Śniadanie: Papryka zapiekana z jajkiem i tymiankiem
II Śniadanie: Sałatka z dynią, burakiem , kiełkami rzodkiewki i granatem
Obiad: Kotlet kalafiorowy , sos pomidorowo – koperkowy, pęczak, warzywa
Podwieczorek: Baton z płatków osianych, malin i orzechów pinii
Kolacja: Warzywne chili z batatami

Środa
Śniadanie: Grillowany ser kozi z dressingiem żurawinowym
II Śniadanie: Budyń czekoladowy 150g Miks czerwonych owoców
Obiad: Kotlet z fasoli, kasza Kus Kus z pomidorkami
Podwieczorek: Sałatka z soczewicy z cytrusami
Kolacja: Krem z gruszki i pietruszki

Czwartek
Śniadanie: Tortilla razowa z serkiem bieluchem i świeżymi warzywami (
II Śniadanie: Pudding z kaszy jaglanej z jabłkiem i cynamonem
Obiad: Kasza bulgur, Brokuły, tofu grillowane
Podwieczorek: Babeczki twarogowe
Kolacja: Pieczone warzywa podane z humusem i salsą pomidorową

Piątek
Śniadanie: Serek ziarnisty z melonem, Granola
II Śniadanie: Sałatka capresse
Obiad: Dorsz 110g w kremowym sosie z suszonymi pomidorami
Podwieczorek: Smoothie malinowe
Kolacja: Sałatka z komosą i papryką

Sobota
Śniadanie: Sałatka z serem korycińskim i czarnuszką
II Śniadanie: Chlebek bananowy
Obiad: Pulpety z kaszy i jarmużu , Makaron razowy, Buraki z jabłkiem
Podwieczorek: Gruszka zapiekana z orzechami włoskimi, serem lazur, Rukola
Kolacja: Krem pomidorowo selerowy z ciecierzycą i Pesto

 

 

 

 

 

Do Góry
do góry
Ikona czatu Czat z dietetykiem

napisz

Click ENTER to chat