Dieta
Menu dieta pudełkowa

Menu 25.09-30.09.2017r.

Poniedziałek
Śniadanie: Sałatka z roszponki, szynki parmeńskiej i orzechów, pumpernikiel, masło
II Śniadanie: Jogurt grecki, granola, jagody
Obiad: Risotto z kurkami i kurczakiem, szpinak blanszowany z czosnkiem
Podwieczorek: Ciasto dyniowe
Kolacja: Zupa z pieczonych pomidorów z tymiankiem

Wtorek
Śniadanie: Pasta brokułowa z sezamem, wędlina drobiowa papryka, ogórek, kiełki, pieczywo, masło
II Śniadanie: Kawowy koktajl z chia
Obiad: Polędwiczka z pieprzem i pieczarkami, kasza pęczak z natką, surówka z kopru włoskiego
Podwieczorek: Jabłka w cieście naleśnikowym z cynamonem
Kolacja: Burger z kaszy gryczanej, tagiatelle z marchewki

Środa
Śniadanie: Chlebek bananowy, serek ziarnisty, cząstki mango
II Śniadanie: Sałatka grecka, grzanki
Obiad: Burgery z indyka i kaszy jaglanej, sałatka z awokado i pomidorów, makaron orkiszowy
Podwieczorek: Pomarańcze w czekoladzie
Kolacja: Sałatka z grillowanej piersi kurczaka, pomidorów i parmezanu

Czwartek
Śniadanie: Sałatka z łososiem i jajkiem z sosem jogurtowo – koperkowym, pieczywo
II Śniadanie: Babeczka z suszonymi morelami, maślanka, otręby
Obiad: Potrawka z indyka, ryż brązowy, brokuły gotowane
Podwieczorek: Pieczone bataty z czarnym ryżem i pestkami dyni na sałacie
Kolacja: Zupa gulaszowa

Piątek
Śniadanie: Placki jogurtowe z cząstkami śliwek
II Śniadanie: Cykoria zapiekana z suszonymi pomidorami i żurawiną
Obiad: Pieczony łosoś z zapiekaną z dyni i pora, sałata lodowa z papryką
Podwieczorek: Czekoladowy koktajl z orzechami laskowymi
Kolacja: Bakłażan faszerowany kaszą pęczak i kolendrą

Sobota
Śniadanie: Jajka w pomidorach z cukinią i papryką, pieczywo
II Śniadanie: Ciastka owsiane z rodzynkami, cząstki owoców
Obiad: Roladka z kurczaka ze szpinakowym farszem kasza bulgur, buraki
Podwieczorek: Sałatka z gruszką, kiwi i awokado
Kolacja: Krem z dyni z natką pietruszki i pestkami dyni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dieta
Wege

Menu 25.09-30.09.2017r.

Poniedziałek
Śniadanie: Sałatka z roszponki, sera żółtego i orzechów, pumpernikiel, masło
II Śniadanie: Jogurt grecki, granola, jagody
Obiad: Risotto z tofu i kurkami, szpinak blanszowany z czosnkiem
Podwieczorek: Ciasto dyniowe
Kolacja: Zupa z pieczonych pomidorów z tymiankiem

Wtorek
Śniadanie: Pasta brokułowa z sezamem, papryka, ogórek, kiełki, pieczywo, masło
II Śniadanie: Kawowy koktajl z chia
Obiad: Kotlet jajeczny, kasza pęczak z natką, surówka z kopru włoskiego
Podwieczorek: Jabłka w cieście naleśnikowym z cynamonem
Kolacja: Burger z kaszy gryczanej, tagiatelle z marchewki

Środa
Śniadanie: Chlebek bananowy, serek ziarnisty, cząstki mango
II Śniadanie: Sałatka grecka, grzanki
Obiad: Burgery z kaszy jaglanej, sałatka z awokado i pomidorów, makaron orkiszowy
Podwieczorek: Pomarańcze w czekoladzie
Kolacja: Sałatka z pieczarek, pomidorów i parmezanu

Czwartek
Śniadanie: Sałatka z łososiem i jajkiem z sosem jogurtowo – koperkowym, pieczywo
II Śniadanie: Babeczka z suszonymi morelami, maślanka, otręby
Obiad: Potrawka z fasoli, ryż brązowy, brokuły gotowane
Podwieczorek: Pieczone bataty z czarnym ryżem i pestkami dyni na sałacie
Kolacja: Zupa jarzynowa

Piątek
Śniadanie: Placki jogurtowe z cząstkami śliwek
II Śniadanie: Cykoria zapiekana z suszonymi pomidorami i żurawiną
Obiad: Pieczony łosoś z zapiekaną z dyni i pora, sałata lodowa z papryką
Podwieczorek: Czekoladowy koktajl z orzechami laskowymi
Kolacja: Bakłażan faszerowany kaszą pęczak i kolendrą

Sobota
Śniadanie: Jajka w pomidorach z cukinią i papryką, pieczywo
II Śniadanie: Ciastka owsiane z rodzynkami, cząstki owoców
Obiad: Kotlet szpinakowy, kasza bulgur, buraki
Podwieczorek: Sałatka z gruszką, kiwi i awokado
Kolacja: Krem z dyni z natką pietruszki i pestkami dyni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Do Góry
do góry
Ikona czatu Czat z dietetykiem

napisz

Click ENTER to chat